..Veel Gestelde Vragen / FAQ.

vaeneti? Hoe spreek je dat eigenlijk uit en wat betekent het?
We horen vaak veel variaties… vanéti, va-e-neti maar het is het Engelse woord
“vanity” wat ijdelheid betekent, maar dan fonetisch geschreven.


Kom je voor de eerste keer bij ons?
Wat leuk, welkom! Het is fijn om op je afspraak te komen met je haar zoals jij het dagelijks zelf draagt of ook zou föhnen/stylen.


Online kan ik pas later terecht dan ik graag zou willen, heeft het zin als ik bel voor een afspraak?
Ja zeker, je kunt ons altijd even opbellen. Vaak hebben wij toch nog een plekje vrij of valt er wel eens een afspraak uit.


Te laat voor je afspraak? Oeps!
Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat je door welke reden dan ook een paar minuten te laat bent. Laat het ons dan even weten. De stylisten werken allemaal met een agenda die vaak vol staat. Als jij te laat bent, betekent dit dat de stylist de rest van de dag achter op schema loopt, of dat jouw afspraak ingekort moet worden.


Wil je jouw afspraak wijzigen of annuleren?
Laat ons dit dan uiterlijk 24hr van te voren weten. Het is voor ons lastig om de tijd die voor jouw behandeling is gereserveerd op korte termijn opnieuw op te vullen. Om deze reden worden er voor een te late annulering kosten in rekening gebracht als je ons niet tijdig inlicht.


Ik weet niet zeker wat voor afspraak ik moet inplannen… wat moet ik doen?
In dit geval adviseren we je om ons op te bellen. Als je zomaar iets aanklikt dan kan het zijn dat je niet genoeg tijd of juist te veel tijd hebt ingeboekt voor je behandeling. Dit is voor zowel jou als voor ons heel vervelend. Bij twijfel altijd bellen dus 🙂


Wat zijn de kosten van mijn kleur afspraak?
Wij kunnen nooit van te voren een vaste prijs met je afspreken. Via onze prijslijst https://vaeneti.com/kapper-amsterdam/#prijzen kun je een heel duidelijk overzicht van onze vanaf-prijzen zien. Als we veel extra kleur nodig hebben dan kan het zijn dat wij een toeslag (conform de kosten van de producten) extra moeten rekenen.


Ik zie dat jullie met 3 verschillende soorten niveau’s werken. Hoe zit dat?
Wij werken met Stylisten, Topstylisten en Art Directors en ze zijn allemaal op een hoog niveau opgeleid. Het verschil zit hem in de ervaring die zij hebben op de werkvloer en de hoeveelheid trainingen die zij hebben gevolgd. Op deze manier kan iedereen met een verschillend budget genieten van een afspraak bij vaeneti.


Bieden jullie ook een korting voor studenten aan?
Ja, dat bieden wij zeker aan! Op doordeweekse dagen kun je bij een afspraak met een kapper op het niveau van “Stylist” terecht en krijg je 10% korting op je behandeling bij vertoon van je studentenpas. Deze korting is niet geldig op producten.

Een online afspraak inplannen voor mijn uitgroei, welke behandeling boek ik dan?
Heb je een uitgroei van verf? Boek dan de optie tint regrowth. Heb je een uitgroei van eerder gezette highlights of balayage? Boek een 1/2 of full
head highlights, of een balayage.


Ik zie geen mogelijkheid voor een highlight of balayage behandeling in jullie online agenda, en ik wil toch alleen mijn uitgroei doen. Kan ik dan ook voor een uitgroei boeken?
Nee, helaas hebben wij dan niet genoeg tijd om de behandeling uit te voeren. Of je nu alleen voor een uitgroei van je highlights of balayage komt, het kost evenveel tijd.


Moet ik mijn haar nou juist wel of niet wassen voor een kleurbehandeling?
Alleen als je haar laat kleuren met ‘verf/blondering’ bijv. bij een tint regrowth of een all-over behandeling is het beter voor de hoofdhuid om 1 a 2 dagen voor de afspraak je haar niet te wassen.
Voor een highlight of balayage behandeling geldt dit niet.


Maakt het uit hoe mijn haar er uit ziet als ik een afspraak heb?
Ons advies is om op je afspraak te verschijnen met hoe jij je haren altijd draagt. Op deze manier kunnen wij het beste advies geven en een indruk krijgen van wat wij kunnen doen om jouw haren te verbeteren op zowel het gebied van kleur als knippen. Als jij je haar uit een knot haalt dan is het heel lastig voor ons in te schatten.


Moet mijn haar droog zijn voor de afspraak?
Dit heeft sterk onze voorkeur. Dit scheelt voor ons veel tijd omdat wij je haren dan niet eerst droog hoeven te maken. Deze tijd is niet ingecalculeerd in je afspraak.


Nog meer tips voordat ik naar mijn kleur afspraak kom?
Draag bij voorkeur géén wit! We doen uiteraard ons best om niet te knoeien, maar van witte kleding krijgen we het extra warm 😉
Een coltruien en capuchons zijn overigens ook niet heel handig voor je kapper.


Het verschil tussen highlights en balayage, wat is dat eigenlijk?
Highlights worden vanaf de hoofdhuid ingezet in folies. Het geheel van het haar wordt een stuk lichter. Voor deze behandelingen adviseren we je om na ongeveer 8-10 weken terug te komen voor een nieuwe afspraak. Een balayage betekent letterlijk “vegen” in het haar. De bedoeling van een balayage is om een sunkissed en natuurlijk effect te geven. Hierbij blijft je natuurlijke kleur of een donkere tint de basis en krijg je daarin lichte effecten. Deze kleurbehandeling is heel geschikt voor mensen die graag een kleur willen die weinig onderhoud vergt. Let
op, deze kleur blijft over het algemeen wat warmer van kleur dan het effect dat je bij highlights hebt.


Wat doet een toner?
Een toner brengen we vaak aan na een highlight of balayage behandeling. Met een toner kleuren we de lichte gedeeltes van het haar in en kunnen we het kleurkarakter versterken of juist neutraliseren.

 

Kan ik mijn haar laten kleuren wanneer er Henna in mijn haar zit?
Wanneer je haar eerder gekleurd is met Henna, kun je je haar laten kleuren maar dan alleen op de zelfde kleurhoogte of donkerder. Oplichten gaat niet wanneer er eerder gekleurd is met Henna. Er kan dan een chemische reactie ontstaan waarbij er gekke kleuren kunnen ontstaan of je haar kan zelfs afbreken. Altijd eerlijk vermelden dus!


Kan ik mijn haar laten kleuren tijdens mijn zwangerschap?
Er zijn veel verschillende antwoorden hierover te vinden op het internet en de meningen zijn hier ook behoorlijk over verdeeld. Laten we voorop stellen dat dit uiteraard voor jou als ‘mommy to be’ goed moet voelen. Onze mening is dat dit geen kwaad kan en zeker bij een highlight/balayage behandeling is het contact van de verf met de hoofdhuid minimaal.


Wanneer kleuren met Olaplex?
Als het haar een flinke oplichting nodig heeft, de haarkwaliteit dit nodig heeft en of de kleurbehoud wilt verlengen. 


Hoe houd ik mijn blonde kleur fris?
Wist je dat je kleur tussen je highlights behandelingen bij ons kunt laten opfrissen? Boek een toner inbetween behandeling.


Liever thuis je kleur opfrissen?
Vraag ons naar de voor jou op maat gemaakte kleur conditioner van Fabuloso.


Het verschil tussen haarproducten van de kapper en van de drogist, wat is dat eigenlijk?
Producten bij de kapper zijn hoger geconcentreerd, dit betekend dat je minder van een product nodig hebt voor het gewenste resultaat. Ook zitten er in professionele kappersproducten geen of minder schadelijke stoffen, dit maakt wel degelijk verschil voor de conditie van het haar.
Nog een pluspunt; Bij de kapper krijg je advies over de producten die voor jouw haartype en/of hoofdhuidproblemen zijn uitgekozen voor het beste resultaat.